Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

περί ανιδιοτέλειας και συμμετοχής στην πολιτική

Όταν ακούω ανθρώπους που ξοδεύουν χιλιάδες προκειμένου να εκλεγούν κάπου και ταυτοχρόνως ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ιδιοτέλεια αλλά θέλουν να προσφέρουν καγχάζω. Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: θεωρώ τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές πολιτική πράξη. Ευτυχώς, εκτός από τον Πρόεδρο του ΔΣ, τους αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους και τον δήμαρχο ΟΛΕΣ οι άλλες θέσεις είναι άμισθες (ούτε καν η παλιά πενιχρή αποζημίωση για τις συνεδριάσεις) και ορθότατα. Για να ξέρουμε ποιος είναι εκεί επειδή το θέλει πραγματικά και όχι προς οικονομικό όφελος.
Συμμετέχω για τρίτη φορά στις δημοτικές εκλογές της πόλης μου και τη μεν πρώτη φορά είχα χορηγό για τις 500 φωτοτυπίες του φυλλαδίου μου τον φίλο Σάββα Σαββίδη του copy city και τη δεύτερη φορά χορηγό τον φίλο και γραφίστα Αυξέντη Αφουξενίδη και σχεδόν χορηγό τον Γιάννη Μουγκό. Σύνολο 100 ευρώ συν τα παράβολα, η ενίσχυση της Πρωτοβουλίας, πολλά τηλέφωνα και άπειρες ώρες.
Γιατί τα κάνω όλα αυτά; Πάντως όχι για να σώσω την πόλη, τους δημότες κ.λπ. Η συμμετοχή στα κοινά, εν προκειμένω η συμμετοχή μου στην Πρωτοβουλία, μου έφερε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, έκανα καινούριους και καλούς φίλους μιας ζωής (Ζ, Θ, Α, Θ, Μ, Α, Π, Τ, Ε, Σ) και έμαθα πράγματα για τον εαυτό μου και την πόλη. Βοήθησα στο μέτρο των δυνάμεών μου στην καλή λειτουργία της 1ης Κοινότητας και συμμετείχα σε εκδηλώσεις που άφησαν εποχή και συνετέλεσα στην αναμόρφωση θεσμών (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη που δεν είναι και ο πιο οργανωμένος άνθρωπος που γνώρισα (σύμφωνα με τον εγγλέζικο στυλ μου), αλλά είναι ένας ικανός αρχηγός χωρίς συμπλέγματα αφήνοντας τους συνεργάτες του να παίρνουν πρωτοβουλίες, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη και, ενίοτε, την αγάπη του. 
Αυτό, να με συμπαθάτε, εγώ το λέω ιδιοτέλεια από πλευράς μου. Γιατί οι ιδιοτέλεια δεν είναι μόνο οικονομική.           

2 σχόλια:

  1. ...ε καλά και αφού είναι τόσο οργανωμένος ο Μπουτάρης, γιατί έγινε μπάχαλο η πόλη με το κυκλοφοριακό και γιατί πρέπει να περιμένουμε 3,5 χρόνια για να ξαναποφασίσουμε ποιος θα μας σώσει από την βρωμιά των απορριμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....για να έχεις αξιώσεις στο παιχνίδι των εκλογών, χωρίς να ''συνεργάζεσαι'' πραγματικά με κάποιον άλλον υποψήφιο, δηλαδή να μπαίνεις πρώτη φορά μέσα στο παιχνίδι, πρέπει να ξοδέψεις χρήματα. Αν δεν το κάνεις θα σε ''φάει η μαρμάγκα''. Πως τώρα αποφασίζεις να ξοδέψεις χρήματα, έστω και αν σου περισσεύουν; Ή είσαι εξουσιομανής, ή αποβλέπεις να τα πάρεις πίσω, ή είσαι ιδεολόγος και σου περισσεύουν συγχρόνως. Για να έχεις όμως πιθανότητες σοβαρές, πρέπει να παίξεις δυναμικά και να είσαι αποφασισμένος, που σημαίνει πολλά λεφτά. Σημαίνει εμφανίσεις σε τοπικά κανάλια, σημαίνει ενημερωτικά έντυπα και διανομή αυτών, σημαίνει να αφήσεις την δουλειά σου, αν έχεις, γιατί πολλοί από τους υποψήφιους πολιτικούς είναι αργόσχολοι ή και τεμπέληδες, που σημαίνει και άλλα χρήματα. Το παιχνίδι είναι άδικο για τον ιδεολόγο, που δεν έχει ή δεν θέλει να διαθέσει χρήματα! Αλλά αν είναι πραγματικά ιδεολόγος δεν θα ασχοληθείς με την διαδικασία των εκλογών, σαν υποψήφιος! Το παιχνίδι είναι βρώμικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή